Tuesday, 29 June 2010

terlewat!!

.salam.

ni aku dh kucar kacir ni terbangun lmbt. spatotnye kls kul 8. so aku pn bgun kul 8. dgn badan sengal2 ubi. perlahan2 ku melangkah kaki menuju ke toilet dgn tercari2 toletris aku. upenye2 dlm toilet n mmg aku tggl dlm toilet pon. tp pg ni aku BLURRRR n tak tau ne aku ltk. hahaha... tu pon nasib bek la cik azie ketuk bilik aku kul 8 td. lau tak.. mmg aku tak bgun smpi kul 12 la nmpknye haha. penat gile la aku rse, bkn alarm tak bunyi . aku off alarm tu. adui. aku ngat aku kt uma lg. upenye aku dh kembali bertugas!ouch benci! hish!

hmm.. smlm aku dh mik rezab wooo!!! hehe.... tade la gempak sgt , tp ade la pnigkatan tu. n ramai lg mmbe2 yg gempak. so tat aku rase agak terkilan ckit la. ngeee. btw aku mls nk pk sgt n aku juge mls nk berusaha potong diorg sbb skrg ni aku takde mud nk blaja lg . haha kejam pnye statement! hiiiii....

hmm.. smlm aku g jj ngn mmbe2 aku bli brg2 dapo! hahah poyo! bli tesped je.. tp aku rase byk kerugian kat citu. kerugian mase & tenaga, duit dan seyesly sgt penat! argh,.. aku nk rest puas2 pas kls ni,huhuhu.. sampai cini je eh.

.salam.

Monday, 28 June 2010

menembak??

Skuad pelapis menembak belum mantap

KUALA LUMPUR - Penembak pelapis kebangsaan masih memerlukan pendedahan dan pengalaman sebelum dapat diserapkan ke pasukan elit bagi beraksi di kejohanan besar seperti Sukan Komanwel dan Sukan Asia.

Jurulatih menembak kebangsaan. Mohd. Sabki Mohd. Din berkata, walaupun terdapat beberapa individu yang menyerlah di Sukan SEA di Laos tahun lepas dan di Sukan Malaysia di Melaka yang berakhir dua minggu lepas, secara keseluruhannya pencapaian mereka masih tidak konsisten.

"Pengalaman yang diraih sepanjang berada dalam pasukan pelapis masih belum mencukupi untuk mereka berada dalam skuad elit. Proses ini mengambil masa yang panjang dan memerlukan perbincangan yang mendalam dengan pihak Persatuan Menembak Kebangsaan Malaysia (NSAM)," katanya, semalam.

Mohd. Sabki berkata, pihaknya akan menghantar beberapa penembak pelapis sebagai "back-up" kepada penembak elit untuk beberapa siri kejohanan antarabangsa yang akan berlangsung kelak. Pendedahan terhadap kejohanan berprestij seperti Sukan SEA adalah satu langkah awal untuk penembak pelapis menentukan matlamat dan sasaran masing-masing, katanya.

''Barisan penembak pelapis seperti Mohd. Norahimi Abdul Halim (raifal) Jonathan Wong Guanjie (pistol) dan Siti Nur Izzati Mohd. Sabki (raifal) dilihat mempunyai potensi yang besar untuk diserapkan dalam skuad elit.

"Mohd. Nurahimi contohnya, meskipun masih baru dalam skuad pelapis telah menunjukkan prestasi yang membanggakan dalam beberapa siri kejohanan yang disertainya sepanjang tahun ini," kata Mohd. Sabki.

NSAM juga menyenaraikan Wong dan Siti Nur Izzati untuk beraksi di Sukan Olimpik Remaja di Singapura yang akan berlangsung dari 14 hingga 16 Ogos ini.

Seramai 16 orang penembak pelapis kini sedang menjalani latihan secara berkala di Lapangan Sasar Kebangsaan di Subang. - Bernama

berite ni mcm menyebelahi anak sabki je. terer sgt ke anak die, mcm tak je. sdgkan ramai lg penempak pahang yg talented.. hahaha.. sorry to say.


Monday, 21 June 2010

kelahiran baru!!!

salam ukhwah utk sume reader!

firstly, sy sgt H.A.P.P.Y kerana akhirnye tercipta sudah blog ni! ehee.. first post ni mgkin aku bekhutbah ckit pasal my life, persenel detail n segalanya lah yg berkait rapat dgn aku. ape yg aku harapkan , blog ni bkn je cite sal me myself n wateve bahkan ade gak isu2 semasa utk info u guys n tntng ape yg menarik. u guys kne tau ape yg telah terjadi di sekeliling anda.. supaya org tak anggap anda TIN KOSONG ehee wlwpon nmpk kosong. tp bile di ketuk pastikan ia tidak bergema yg menandakan tin anda itu berisi orait. hehe.. well aku kupas ckit tntng aku :

name : nur zaida bt a.r
name glemer : aida, zeda, zai, ida, makteh.
feberet chanel : showdown . scary muvie . hunting2 . murder2 . ganas2 gitu la.
feberet pud : segalanye yg ade KACANG . ikan pekasam. sizling . cendawan. yogurt.
personaliti : sederhana dr segala segi . ramah bile perlu je.
fizikal : ala2 papan lapis. tggi la jugak kot utk asian. tak cantik. biase aje. berkulit kuning lgst.
best fren forever : zul, nema, cea, ma, ekin, azie, dg, yus.
living : ipoh , perak.
born : 02 april 89, melaka.
pncapaian dlm idop yg aku amat hargai : hehe...

1) mse tadika ade msuk ptandingn ratu cantik. hahah.
2) sentiasa aktif dlm olahraga dr kecik smpai 19 tahun.
3) aktif dlm aktiviti seni, melukis poster anti dadah peringkat negeri.
4) 2003-2004 olahragawati sekolah menengah.
5) 2005-2006 aktif menembak, setiap competition tak penah kalah, asik2 dpat emas je.
zaman ni gak aktif olahraga tak penah kalah (emas semedang) wakil skolah je tp. zaman ni gak wakil daerah utk bola baling.
6) 2006 - SUKMA gold medal ladies air rifle team n pecah rekod SUKMA
2006 - Lukisan kejuruteraan straight A+ setiap ujian & SPM. penah dpt 100 mark.
7) 2008 - SUKMA gold medal ladies air rifle team - 3 position 50 meter dpt silver.
8) 2010 - hadiah bisday dr yg tersyg yg amat spesel. ni termasuk pencapaian ke? hahah.

ok la stakat ni je buat kali ni. wil be rite back. ok guys. salam .

by : zxithe