Wednesday, 22 September 2010

hakikat

salam kasih.

hati ke hati turun ke kasih, sayang dek sayang jangan sampai terbayang.
yeah itu die mukadimah sy kali ni (~,~).

tahu tak anda semua bahwasanya tiada manusia yg di ciptakan sempurna walaupun kite telah mencuba untuk menjadi sesempurna yang boleh???????????

baiklah sebenarnya, dlm konteks kehidupan skrg ni kite mmg tidak bleh lari dr komuniti , bergaul dgn masyarakat dan mempunyai pelbagai rakan dengan mcm2 karenah, emosi, atur cara dan lain2 lg. ades. bagus jugak sebnrnye manusia ni di ciptakan tidak ada yg sempurna sbb dr ketidaksempurnaan tersebutlah kita akan BELAJAR SESUATU utk memunasabahkan diri seterusnya MEMPERBAIKI KEKURANGAN tersebut. yeah, d point is keep learning day by day.. each second, minutes etc.......

sy nk cte 1 kisah la ni, ada hamba Allah ni, die ni bak bercakap mmg bg kat die lah juara tmbh lg bab mengomen. ade kdg2 bagus jugak, but too emo la pulak. kalau tak puas ati tu, jaja abis cerita tu smpai nk jd kisah sume org tau. adoi. by d way, itu cara die la kan. sy rumuskan jek.

dan ade lg 1 kisah, hamba allah ni die tempered je keje. kdg2 nk mara2 org tak tentu psal. aduh. tah pe2 tah. kdg2 dh baik sgt pulak. adui mmg tak phm. n ade gak yg infom aku ramai yg tak suke die sbb die tu suke mrh org tak tentu pasal, pk die je. ade btul gak pe org kate tu. aku tgk die pon dh mcm watak jahat dlm cte indon, tp pe yg menarik die takde la penyibuk hal org. kdg2 tu ade gak sibuk kot tp leh la di maafkan. hua456.

hahah penat cte sal org. cte sal diri sendri bleh tak ? hahaha.. ok sy ni.. sy mudah, tp kdg2 jd sgt cerewat mgikut situasi dan keadaan. but 1 jek yg sy amat tabik kat diri sy ialah pe org kate sy sentiase buat bodo konon2 mcm tak pham dan tak amik berat lgsg pasal tu. padahal sy sbnrnye dlm diam bermunasabah la gak, yg molek tu simpan yg buruk tu buang. btw, still ade org yg suke sgt menggangu idup sy wlwpon sy tak penah ggu idop die . kenape ye? adui. tak phm,. nk kate jeles ke? kang mcm perasan sgt lak kan. tape la, lau tak puas ati , just have a talk, n i will take it easy as usual , dun worry ok.
sy bukan pemaaf sgt tp sy bijak menyejukkan ati anda. (~.~)

No comments:

Post a Comment