Saturday, 30 October 2010

SUCH A BORED DAY.

salam .

tah r. tak tau nk buat pe. cube cadangkan sumting releven n interesting. ape ???

men mesej ? malas taip
calling? tak tau nk ckp pe
bosannye......

kata ati : nk tgok tb r..
kata akal : mane ada tb cini. harapan tggl arapan jela
kata ati : hmmmm... so sad. nk lik r tgk tb.
kata akal : duit tade. ngam2 mggu ni je. mak kat oversea cane nk bank in. mitak kat abah?
kata ati : hmm... tah la.. tak biase.
kata akal : study jelah senang. diam!
kata ati : dah study. direct petang smpai td. i need some entertainment too.
kata akal : entertainment ko tu dlm mimpi jela. tido xnak ??
kata ati : tdo dh puas td smpai kul 1.
kata akal : solat lebih baik.
kata ati : yelah,,nk isyak la ni.tp pastu nk buat pe. nk tgok tb gak. mlm ni cerekarama.
kata akal : hmmmm.... angan2 jela.
kata ati : takleh smbung study r lau tak fun camnih! benci !
kata akal : wat can i say. i cant do anything. sory.
kata ati : (*.*) huh!

Monday, 18 October 2010

TERSERLAH KASIHMU

salam.

wah... entry kali ni tajuk die mak aih agak2 bunge gitu, ehehhe. skrg ni aku dh hampir nk cehat dr demam ni. huhuhu. bukan pe, mulanye batuk ckit pastu tup2 rase suam2 je badan ni. at last huh rase weak sgt. ades. tape la .. sakit tu mghapuskan dosa2 kecil . ngee. . .

sepanjang aku sakit ni . . my mr tade kat cini, so rase cam agak suffer gak la kan sbb kafe pon tak bukak, koop tak bukak, so sumber mknan tu susah nk cari, ade tu ade, tp kene kua n tak mmpu dan mls sekali nk kua. jadik kene la suh org belikan. tmbh plak my mr tade. huh seksanye. mmbe pulak ramai lik kg. ades...

tp bile my mr ni pat tau aku tup2 demam tak sihat nk gerak pon takleh dgn PB lg asgment lg menimbun . perghh perfect weekend r kire tau tak ! adeh...

ha berbalik pada tajuk asal.. aku mula sedar tatkala aku sakit ni masih ade yg perihatin amat dab mnjage aku sebaik mgkin. huhuhu... die byk berkorban.. terutama masa dan tenaga. dielah.....
  • yg teman aku g klinik
  • yg teman aku mkn dan suapkan
  • yg memaksa aku mkn ubat
  • memastikan aku mkn ubat kut timing
  • yg mengangkut brg2 berat
  • mengantar aku kulur kilir ke destinasi sana sini
  • yg menjaga mkn minum aku
  • yg membetulkan tudung aku senget benget (org demam la katekan)
  • yg menceriakan hariku yg muram.
  • yg mengharung susah dan senang bersamaku.
  • yg meminjamkan duit tatkala aku tade cash mse tu.
  • die lah juge.... yg melihat aku dr jauh agak smpai slmt ke destinasi. uhuuu
die sgt teristimewa yg bertahta dlm hati hidupku. Pecayelah ... tiada org lain setanding kamu. thanx. i love u so much.

Thursday, 14 October 2010

SECRET REcipi ke?

salam.

setelah berminggu2 di tannguhkan kek secret recipi itu...
akhirnye...
today dh set nk belaje org tu .
ades kecian beday boy tgguh2 lak kek die hahaha...
hmmm so.. arini suppose go to silat, but rase cm malas la kan trening sbulan sekali pastu duit jalan bek tayah. adeh.. so excited nk g secret recipi nih.
hahaha.
bukan pe.. sonok bile belanje mknn kegemaran org tu. bile org suke kite pon suke kan
~ yeah ~! hahaha..

nk ciap.. bye..

Wednesday, 13 October 2010

Pikir la wahai perempuan2...

salam.

sape suke bg org dikasihi kpd org len? sape? ckp? mgkin org tu mmg tak syg kt org tu atau mgkin gak org tu mls mik kisah dh. boleh jd gak sbb org tu dh tawar ati . tp normally mmg kbykan manusia dikurniakan perasaan ni takkan menyerahkan org yg dikasihi kpada org len. len la cte indon tu yg kisah ape tah tajuk die.. tu die mmg benar2 ati mulia. lgpon pompuan tu warak kot. lau aku yg bese2 ni mmpus la nk bg, lau nk bg pon meh aku bg penumbuk sorang2 bru aku bg lepas. miahahaha.. sy mmg cool .. NMPK MCM X KISAH TP.... mmg la kite sbg pompuan tak semestinye nk pecaye kt laki 100 peratus woo.. tp x bermaksud kite kne pecye pompuan 100 peratus gak. kdg2 pompuan yg lebih. . . btw itu sume kuasa tuhan.

kdg2 kite tak mengundang, tp org len yg mengundangkan diri sndri. ades hahaha. lawak tul la. pada 1 hari. ade gadis ni add my love. my love ni plak g approve. tp tape la tak kisah pon. bile pikir2 balik... hmmmm .. (????????) penuh tanda tnye ye disitu . whyyyyy????. tape rilek dlu, then i ask my love. do u think perkara ni buleh mendtgkan MANFAAT atau MUSIBAH dalam perhubungan kite?? sekiranya sy buat ape yg kamu buat, ape kamu rase? katenye ... sejujurnye mmg mdtgkan MUSIBAH. ok lah... truskkn dialog di bwh ni :

mrs : u rase lau i wat mende ni balik kt u mendtgkan MANFAAT ke MUSIBAH ??
mr : MUSIBAH .. tp i xde perasaan pape kat die la. seyes.
mrs : ohhh tau plak musibah . ok then....apesal die add u ??
mr : gatal. u delete ---------- die k
mrs : ala.. ape la sgt -----------. bile2 je i leh dlte. tau pon gatal tp approve gak.
mr : mls da i ckp sal die tak berfaedah
mrs : tau pon


kemudiaanya mr A pon dlete la org gatal tu...sbb surely die akan mendatangkan MUSIBAH dalam hubungan kami. thanx syg kerana usahamu utk mnjaga hubungan kite tu sgt
sy hargai. (~.^)

Sunday, 10 October 2010

taik telinge ?? omg

salam 1 malysia.

isu post kali ini pasal kebersihan !! hmmm kadang2 kite sibuk tak sempat nk mengemas, tp jgn la smpai mengotori kan ?? ha . . so hmm bukan pe, bile idop dngn macam2 manusia ni mmg la ade mcm2 ragam. tak sume org sempurna n bukan sume org seperti yg kite mahukan. tapi isu kebersihan ni sendiri mau pikir la kan. takkan la smpai korek telinge merate2 pon org nk tegur.. nk makan pon tade selera. anggap la home tu satu tmpat yg suci. contohnye wajar tak lepas kite berak dan kite tak pam? cammane u all rase ? mgkin u all tak rese geli la sebab najis u all sndiri, tp bile org len ?? andai kate org len berak then tak pam. taik itu melekat kat jamban,,, pastu korng nk berak ni, selere ke nk berak dgn keadaan jmbn yg tak cuci ade taik org tu? ades ...

macam tu la gak..kdg2 org tegur sekali, pastu pandai2 la .. takkan nk org tegur setiap kali. u all dah baligh kan ? ade akal pikiran.. sesetengah part tu bleh r consider.. tp bab najis ni plis la understand. nk berlaki cane ni lau diri sndri punye najis pon merate2.. nnt najis anak cane? adui.. so tlg r.. lepas korek tinge tu,, buang la kat tmpt yg sepatutnye bukan di .......... tet ! ini adalah luahan rase sy,,kdg2 kite tegur org secare berhemah, org tu tak phm.. so mgkin dgn care ni org tu bleh terima kot.. lgpon sy tak mention name sesape ye kt cini, plus blog sy ni bukan femes pon, folower x smpai 5 org.

salam manis (~.^) bye !