Sunday, 10 October 2010

taik telinge ?? omg

salam 1 malysia.

isu post kali ini pasal kebersihan !! hmmm kadang2 kite sibuk tak sempat nk mengemas, tp jgn la smpai mengotori kan ?? ha . . so hmm bukan pe, bile idop dngn macam2 manusia ni mmg la ade mcm2 ragam. tak sume org sempurna n bukan sume org seperti yg kite mahukan. tapi isu kebersihan ni sendiri mau pikir la kan. takkan la smpai korek telinge merate2 pon org nk tegur.. nk makan pon tade selera. anggap la home tu satu tmpat yg suci. contohnye wajar tak lepas kite berak dan kite tak pam? cammane u all rase ? mgkin u all tak rese geli la sebab najis u all sndiri, tp bile org len ?? andai kate org len berak then tak pam. taik itu melekat kat jamban,,, pastu korng nk berak ni, selere ke nk berak dgn keadaan jmbn yg tak cuci ade taik org tu? ades ...

macam tu la gak..kdg2 org tegur sekali, pastu pandai2 la .. takkan nk org tegur setiap kali. u all dah baligh kan ? ade akal pikiran.. sesetengah part tu bleh r consider.. tp bab najis ni plis la understand. nk berlaki cane ni lau diri sndri punye najis pon merate2.. nnt najis anak cane? adui.. so tlg r.. lepas korek tinge tu,, buang la kat tmpt yg sepatutnye bukan di .......... tet ! ini adalah luahan rase sy,,kdg2 kite tegur org secare berhemah, org tu tak phm.. so mgkin dgn care ni org tu bleh terima kot.. lgpon sy tak mention name sesape ye kt cini, plus blog sy ni bukan femes pon, folower x smpai 5 org.

salam manis (~.^) bye !

No comments:

Post a Comment