Monday, 29 November 2010

love pets

salam.
pagi yg tenang. kite akan cite ckit sal binatang peliharaan (pet). selalu orang bela..
+ ikan +
+ kucing +
+ rabbit +
+ hamster +
+ gunuie pig +

yeah.. tp ade juge org2 bela binatang eksotik !! mcm...
+ iguna +
+ ular +
+ ketam + (ade ke???)
dan sbgainye yg aku takot nk sebut . hahaha (padahal xtau)

okay.. my love ni suke pets. adeh berjiwa penyayang sungguh! tp aku ni bukan tak suke, suke tgh , hold tu boleh la tp lau nk bela.. i wud say No No No No !!!
sbb aku tak larat nk basuh berak..tmbh lg aku mcm susah ckit mende berbulu ni nnt masuk idung, masuk trus kat mulut, aku akan rse semacam je kat mulut, nk ludah tiap mse je.. sbb rase mcm hama tu masuk mulut. sgt x selesa. btw aku tak halang la my love punye hobi ni. lau die suke , go on, go ahead but nk suh aku jaga mmg gila. aku pengasuh yg pemalas. hahaha..

mule2 we all tertarik kat bunny :


mule2 sepasang . pastu beli lg sepasang. hahaha.. nama diberi atas persetujuan kedua mak ayahnye ni ha :
+ gary & maroo +
+ .... pastu aku lupe pe tah name die +

then.. mati pulak sepasang. my love ni ngidam lak guinea pig.!
aduh. aku mule2 x kenan. tah pahpe tah tade guna.
tp takpe la tgk die cam kecian je mcm nk nages dah kat kedai tu haha.
so, on anniversary date aku beli la utk die sekor.
hahaha.. (yeke??) ataupon we share kot. hahaha.
pastu mmbe die beli lg sekor. jd la sepasang.
kiut gile. kitrg pilih yg paling kiut dlm kedai tu hahaha...

erm... ni aku lupe la name ape. hahaha.. t tnye bapak die.
mak die ni mmg pelupe ckit cm cite 1000 kali cinta at tb 3 tu hahaha.

orait. salam. syg gile u all..
(tah sape2 tah)
hahaha. senget .

Saturday, 27 November 2010

habiskan duit


salam

salam ukhwah u guys. skrg ni dh kul bape pagi tp aku dh takleh tdo awal2. mgkin dh kene PENYAKIT INSOMIA iaitu sejenis penyakit taklah tdo mlm. adehhhh.... nk jadi kelawar ke ape aku ni?? heheh

orait... aku dh pon dpt duit gaji ak hahaha.. hasil titik peluh wat mini tesis. yeah! so.. aku g renew lesen . malam sebelum tu, aku tgkp gmbr, kat uma.. mak aku tgkpkan! hahaha. gmbr utk letak dlm lesen la. tgkp kat uma bleh cantik2 ckit, lau tak puas ati boleh padam bpe byk pon tape. hahaha.. tp cian kat potograper tu la haha

pastu aku g shoping jap.. beli ni ha :

kasut baby !
utk anak buah aku yg baru lahir semiggu yg lepas.. name diberi NURUL ADRIANA RAUDAH. hehehe pnjng gila. nnt aku pggil odah je. hahaha. kejam punye aunty.
then , aku beli set perawatan muke aku. dlu aku pakai TIA AMELIA hasilnya sugguh menakjubkan.. tp tak lame pastu aku rase die tak meghilangkan jerawat pon, die memutihkan je.. n kalau pakai pencuci die tanpa pakai pelembab, aku rse kulit aku kering kdg2 la. then aku skrg pakai
OLAY WHITE RADIANCE !!
heheh... hasilnya biase je so far... takde pon nmpk cm bersinar berseri sgt ke pe.. tp tade masalah pon dh kira ok bg aku.

okay la tak tau nk ckp pe g . nk beransur . hehehe
nite.. salam.

Tuesday, 23 November 2010

cuti sakan


salam yeay!

ha over lak! ok cuti2 ni sure2 mmg takde mende nk wat kan. so dlm otak aku ni duk pikir mungkin nk tgk wayang, men boling, karoke, hehe... tp sume tu takkan terjadi TANPA $$$$$ . ahahaha. so skrg ni aku keje part time kat uma bikin bisnes cikit .hahah. so tgh tgu income lg 2,3 ari dpt la ni kot. miahaha.. (>,<). so so far mmg dah ade yg invite tgok wayang same. sape lagi lau bukan encik uni. ehehhee... then my bff pon ade gak ajak, tp tis time mmg takleh la kne tgu income dlu ahak!

erm.. sbnrnye aku tak mengikuti pon cte harry potter tu.. dr 1 smpai yg ke berapa pon aku tak penah ingat. hahhaha. pada aku cite tu tak interesting pon (padahal blom tgk lg) hahaha.

orait. setelah aku pat $$$$ ni.. aku nk buat...
+ renew lesen +
+ beli tudung (kikikih) +
+ beli cuci muke olay white radiance +
+ beli baju (kot lau ade wit lebih) +
+ beli sandal (lau ade yg menarik phatian . haha ) +

aku nk tgk tb jap -- gotta go --

Wednesday, 17 November 2010

Bile berenti ROKOK

salam kasih

entry kali ni pasal ROKOK
yeah rokok mmg dh naik harga tp stil ade org yg beli gak.
but aku nk crita ckit sal aku ade "teman" @ "kekasih ati" yg merokok.
sejak aku kenal die , yes die mmg merokok but tak heavy sgt. aku intebiu die since
when die stat, die kate F3!! orait, die pomis me 1 day die akan benti. stelah itu bru aku akan trime die as bf.

tahun petama.. makin heavy sbb die campur dlm
kalangan perokok2. mmbe die sume isap rokok.
well... thun kedua die stop college then cont dekat ckit ngn tmpt blaja aku. yes..kawan2 die tak byk merokok.. but die stil rokok tp tak selalu mcm dlu, n die pon hormat lau nk mrokok g jejauh dr aku. aku bg syarat kat die lau nk isap, g jejauh... mmndgkan die taknak g jejauh takot aku kene kidnap, so die pon tak isap (bijakkan aku ??? ) ahak! tp surely balik uma kang die isap lik tp takpe skurang2nye die bjaye utk tahan.

tahun ketiga.... kawan2 die sume takde sorang pon yg smoking.
so die pon tak smoke la.. kecuali lau ade mmbe2 lua die yg tbe2 bwk rokok , die mmg akan tapau sebatang dua. dlu2 pas makan die mst nk isap... tp pelan2 aku pupuk, sebatang je bleh. lame2 dh tak isap dah.

n kejayaan yg paling besa buat aku memberhentikan die merokok ni bile...
satu hari... aku teman die g intebiu... dalam lif ni bau rokok kuat gile.. aku tahan jela.
aku tgok die... die dh mcm org x cukup napas !! gara2 tak tahan bau rokok .
die kate "x tahan la.. busuk bau rokok"
(sambil2 menghalau asap rokok).

kejayaan yg utama lg bile die sendiri mengaku die tak bleh bau asap rokok dah! yeay!! di citu aku rse sedikit penghargaan buat diri sndri... he can do it!!! but it takes time! almost 3 year k!! sabar.... pelan2 pupuk si dia...

tp aku paham.. die tak boleh berhenti gitu saje. so bile aku nk kua ngn die, aku akan beli sugus peberet die yg gummy punye sbb die suke. so aku assume tu sbg pgganti rokok die. btw, skrg ni lau tade sugus tu pon die dh mmg tak rokok. aku suka sgt!! sgt suke!! alhamdullillah...

cuti sem!

salam.

yeah already in sem olidays!! so wattudu??? hehe. memandangkan baru dapat nephew a few days ago.. so agak busy melepak ngn nehpew . name diberi NURUL ADRIANA RAUDAH gitu ha... ala2 ayu raudah. hahhaha.. sok beso orng pggil "odah" la jawabnye nyah oi. miahaha. (bunyi kejam)

skrg ni aku tgok tgok cite "1000 kali syg" tb 3. background muzic die best r. suke plak aku. hehhee...

sbnrnye... aku merindui seseorang. uhuuu!!! yeah.. his name is... (_)
yeah.. we are close!
yeah.. we love each other!
yeah.. we being missed!
yeah.. we have ambition to be!

sometime.. terpikir kalau die pat blaja oversea..
aku cne???
ikot die? tggl mlysia?
mampu ke betahan? selama ni rapat , tak penah pisah jejauh.. tbe2??
ermm.... surely sedih (unspeakable).
if... folow??? money?? where to get??
"no worries : provision any".
yeah.. but.. surely we have to married first?
at 20th??????????? ouch!!! gila!! muda , duit pon takda. ape???
pinjam bank?????
hmm.... i dun think tat is good idea, but it wud b my last choice.

hmmm... tah la.. nmpknye dh nk masuk mgrib. gotta go bebeh!
muah, wit love... bye. salam.


Thursday, 11 November 2010

EXAMination + tension

salam kasih buat semua reader

yeah pada pagi2 yang amat sunyi dan agak menenangkan ini, aku c0retkan satu alkisah pasal ezem sem ni yg bagai nk gile ha 3 hari berturut2 tade gap punye exam ! hambik kau ha ! dapat la aku merasa keseksaan penangan exam. tambah lak killest paper sume. adeh.... jam kredit yg byk2 pulak. aduhai.. tak tau nk kate... tp YANG PASTINYE AKU RSE MACAM TANGAN AKU NK TERCABUT, LEMBIK, LEMAH LONGLAI DAN TIDAK BERMAYAAAAAA....yelah,, campor 3 hari ezem dah 16 esei aku karang.non stop lak tuh. boleh buat buku dah tu ha.

PAPER ELEK???? ape jadi ??? hmm calculation tah mepek jadah! menyampah . uhu! sgt frust r. dah r projek tak jadi tambah lak exem mcm tet je ha ! aduih. sgt frust . seyes. hmmm.....esoknye....

PAPER PETAKSIRAN??? hah sudah! ni lg r subjek ni asik tido dlm kelas, satu haprak pon aku tak tau. kira min mod median je tau, huhu, adui stakat tu anak buah aku pon leh buat beb ha. ish2!! runsing dan runcing memikirkannye wlwpon itu sudah lepas.. kegusaran menanti keputusan dah mula terase. esoknye lagi....

PAPER BMM??? hah paper ni mulanye ku rasekan easy .. ahah! sbb aku dh cover sume spot tuh dr obj-subj ha amik. skali tup2 kua, boleh lak pengawas tu bg paper salah ! punye la cuak aku tak penah2 tgok soklan gitu. pastu tukar la kepada paper yg sebenar.. ha amik ko.. spot lah sgt! sebijik mmg tak kua. yg kua part obj . sib bek la dh cover part tu . ade la kot 15/20 mark kat citu tp part sub n essei sgt2 menyedihkan+menyesakkan+mengharukan dan mematahkan semangat ku utk mencapai 4 plet! adeh.. 4 plate mungkin la kot tesko boleh bg hahaha!

okay la.. late dah... have a sweet dream u guys. ! salam