Tuesday, 15 November 2011

blocked

salam.

kalau dahulu..
aku delete kerana aku tak sggup melihat keintiman kau bersama tut-tut.

kalau kini..
aku delete atas dasar post2 kau yg meng'psiko'kan aku.

hmm.. aku arap lepas ni baik2 saja.
hish jauhkan lah aku dari manusia pendendam.
jauhkan aku dr seksaan perasaan.
dekatkan lah aku senantiasa di jalan yang lurus
jalan yang diredhai-Mu
jalan yg tenang dengan manusia2 yang memberi ketenangan.
tidak memberi tekanan dalam hidup ini.

tapi kadang2..
aku seringkali berasa ragu-ragu utk mmbuat keputusan
walaubagaimanapun, kuatkan lah ati ini supaya ini adalah keputusan yang terbaik.




Saturday, 12 November 2011

morning

wah ..
aku mimpi aku berada di satu muzium
yang sedang dlm poses pembaikan
aku jumpe beberapa orang yang aku rasa tua dr usia sebenar mereka,
walhal hakikatnya mereka around 24th je hehe
(dlm mimpi aku dh tnye hehe)

okay, aku nmpk sebuah katil,
warna merah,
empok dan berbulu.
aku lompat wah sedap tul! hahaha

aku gak mimpi mmbe bek aku cea dgn nema
kitrg lepak menyembang satu topik yg agak serius
topik tersebut aku akan hadapinya dlm dunia realiti
mgkin terbawa2 dek perasaan tu yg smpai ke mimpi mungkin

utk yg seterusnya aku nk mimpi terbang. agak lama dh tak mimpi terbang
ia satu petanda yg kurang enak buat aku, sbb petanda terbang ni
biasenya petanda baik tuk aku :)

okay la .. wasalam,

Friday, 11 November 2011

ujian & dugaan

salam.
aku takot fajar menyinsing
yang menandakan aku semakin kesuntukan masa tuk study.
peperiksaan semakin hampir.
jiwa kacau! hati bercelaru! minda serabut!
jangan kau sentuh emosi ibu yang telah melahirkan aku wahai kau manusia!
jangan kau ganggu keserabutan beliau yg amat ku syg!!
pergi kau pergi !!!!! cukup lah hati ini saja yang menanggung derita.
kau taburkan lah segala derita ini HANYA PADA AKU SAJA!!
jangan kau usik orang lain yang tidak bersalah, yg sama sekali tidak berkaitan.
aku rela menanggung segalanya!

ya Allah.. dugaan mu..aku terima.
kerana aku yakin ujian ini
adalah setimpal dgn kekuatan yang jua telah dikurniakan oleh-Mu.
kerana itu, aku yakin aku mampu mengatasinya.
namun, aku mohon supaya ia dipermudah.

celaru memikirkan ini semua.
namun ku gagahi hadapi dgn senyuman.
walaupun hakikatnya aku seorang yg merasainya.
penuh onak dan duri, fikiran tidak mampu fokus lagi.
mohonku, pelihara lah ibuku kerana...hanya dia lah tunjang keluarga ketika ini.
mak...kakak syg mak. biar segala kepayahan ini kak yang tanggung.
cukup lah dgn pemergian abah merupakan satu tamparan hebat buat mak.

haduh! hati ini makin merasai apa yang mak rasa!
tak terluah dek kata-kata.

namun, tatkala kita diuji dengan pelbagai onak cabaran yang memeritkan,
ingatlah BAHAWA ALLAH ITU ADA.

Dia menguji supaya kita menjadi sorang hamba yang penyabar serta redha.
A.m.i.n

~ Jauhi lah ibuku dr segala seksaan, keperitan hidup dan berikanlah kebahgiaan buat ibuku~


astaghfirullah hal azim

haih..
wahai waktu yg berputar,
aku tak tau apakah kesudahan hidupku ini,

jauhi lah aku dr manusia pendendam.
jika kau betul2 manusia yg baik,
kau tidak akan menceritakan perkara-perkara buruk, apetah lagi
menghebahkannya secara umum di mukabuku.
jika tidak benar hebahan itu, ia sudah masuk FITNAH.
dan kat cini aku nk bgtau hukum fitnah tu..

Hadis Huzaifah r.a katanya:
Aku telah mendengar Rasullullah s.a.w bersabda:
"Tidak masuk Syurga orang yang suka menabur fitnah"


Thursday, 10 November 2011

otakku scanner?

salam.

lama amat tak berkarya disini.
baiklah.....arini 10nov, then..
aku sedang countdown utk exam on 14th.
rase macam senang je, haha (bongkak gila)

tp tahla...aku arap bayang2 aku kuat waktu exam tu.
sbb aku ni .. jenis pelik ckit. aku pon tak tau knapa. haha
aku bukan jenis penghapal. kalo org soal jawab, blom tentu g aku bleh jawab.
tp waktu exam tu aku bleh jawab sbb aku terbayang urup2 tulisan yg terdpt dlm buku tu.
kdg2 aku rase macam scanner pon ade otak aku ni. hahaha.

tp kadang2 rase cam goyah gak bila org tny aku tak pat jawab.
mungkin aku perlukan keadaan yg tidak tertekan utk jwb, so aku bleh imagine jawapan tu ada di mukasurat brape. wah hebat gila daya imaginasi aku! ahhaha.
overrrrr okay. tp yg sedihnya.... kadang2 bila imaginasi tu tak berfungsi, agak gelabah gak la.
tu yg dok menghangit macam2 kat ketas tu. adeh nasib badan lah sape suh ko tak apal kan !!
hehehe.... btw.. aku amat berharap org sebelah kiri, kanan, belakang dan depan aku nnt sporting2 belaka tuk kongsi jawapan mereka bersama aku yg agak2 lampi ckit ni kan kan!

udah.tak larat nk tep! bye u olls (cewah konon mcm ramai peminat u olls konon) haha

Friday, 14 October 2011

Tetapkah lah hati ini

lama menyepi.
arini terasa ingin mengepos warkah yang amat2 tak tau nk luahkan dimana.
hati ni keliru, gusah, goyah.
oh ya Allah, berikanlah aku jalan yang terbaik untukku.

hati ini keliru, yang mana satu.
walau yg buruk itu ku jauhi, namun kenapa masih ku ingati hingga kini.
dengan kata-kata kesat yang telah ku terima, kenapa masih ku teringat padanya?
ya Allah sungguh dia bukan untukku, kau tunjukkan lah segera.
jika dia untukku yg sebenar2nya, kau tunjukkanlah segera, kerana
aku khuatir akan menyakiti hati yang lain.

hari makin hari aku semakin rapat dgn insan lain,
tetapi jauh di sudut ati masih terbayang yang lama.
walhal aku sendiri sedar utk kembali pada masa lampau adalah mustahil,
untuk kembali bahgia seperti dahulu sangat lah lagi mustahil kerana
kapal yang telah kulayarkan kini hanyut pergi jauh dr pantai.

ya Allah, aku keliru dengan perasaan sendiri.
meskipun ku tolak jauh kapal ini, masih dapat ku rasakan angin pantai yang lama.
antara cinta dan kasih.
antara sayang dan cinta.
antara rindu yang berdolak dalik.
mana satu.
aku terperangkap dengan perasaan sendiri.

aku berharap,
tetapkanlah hati ini jika pilihan ini adalah yang terbaik untukku.
sekian

Monday, 15 August 2011

hatku inginkannya!!

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku.

Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya

Sunday, 26 June 2011

berpikir

salam.

aku ni insan bese. sederhana.
bg aku , aku ni tak cntik pon. keding agi.
tp yg aku pelik kenapa mane2 aku pegi ade je laki yg gatai nk ngorat la ape la.
nk kate aku pakai bju cntik sgt tu tak gak.
pakai bju selekeh je, adei aku sungguh tak paham.
kadg2 muke pucat, mate cam panda, pon ade gak org ngorat.
aku tgok cermin, aku ni tak cantik mana pon,
kalau ikotkan ade lg kawan2 aku lg cntik2 belaka.
aih2,,, tu yg aku heran sgt tu,
dari dlu smpai skrg ni aku dok pkir,
duk telek2 muke, tp aku tak rase pon ade daya tarikan kat aku,
ish2.. takpe la,
mate org berbeza la kot kan..

Thursday, 23 June 2011

babak pertama

luka di tgn nmpk berdarah, tp luka dihati siapa yg tahu kalau kita tak ungkapkan.
mampukah kita ungkapkan satu kepahitan? hmm buat diri aku yg penuh misteri ni (ceceh) , sukar sekali utk mengugkapkan segala-galanya, cume ape yg aku nk smpaikan...

aku ingin sekali tahu perkembangan dirimu,
tp hati ku tidak sggup utk mengetahuinya
kerana KEKECEWAAN ITU ADALAH PASTI.
oleh tu, aku nekad utk berdiam diri,
mengabaikan segala memori, suasana, isu, perkembangan.

aku tidak mahu menyakiti hati yg telah lama berparut,
penuh luka-luka, bisa!!

doa ku, hadirlah sinar yg menerangi idup ini semula. amin..

Friday, 3 June 2011

bengang

aku bengang bila...

bila ko komen mmber ko tp ko tak komen aku.
bile ade pompuan lain yg aku tak kenal like status ko.
bile ko tak bls mesej aku.
bile ko tak angkat kol aku setelah lebih 3 kali aku kol.
bile ko tgok wyg ngn mmber ko.
bile ko ckp mcm KSW
bile ko dan berjanji tp ko tak tepati (yg ni plg aku benci)

ade paham!!!!

Thursday, 26 May 2011

I love anuar zain

Ku Mengerti Perpisahan Ini
Bukan Kerana Kau Membenci
Tapi Kasih Yang Pernah Ku Beri
Tiada Lagi Bersama

Sering Kala Aku Terlihatkan Mu
Impian Nan Indah Julang Bahagia

Ku Harungi Hari Demi Hari
Bersama Wajah Tak Mungkin Akan Kembali
Tapi Hati Masih Tak Terima
Ditinggalkan Sengsara

Keraguan Ini Bukanlah Padamu
Perasaan Hati Masih Rindu
Kekalutan Ini Hanyalah Untukku
Tercari-Cari Bayanganmu

Tak Sanggup Aku Kehilangan
Kehilanganmu
Oh…Oh…..
Yea…Yea…..

Masih Tercari-Cari
Keraguan Ini Bukanlah Padamu
Masih Tercari-Cari Bayanganmu
Tak Sanggup Aku Kehilanganmu

26.05.2011

Sunday, 22 May 2011

out of box

meh cini aku nk ajo kome THINK OUT OF BOX!!
common , jd la KREATIF ckit ok...
think , imagine will make u sweet like candy, isnt??? wakakaka mepek !!

kalaulah...
kalaulah tahik bleh transformasikan jadi emas,
kalaulah air kencing ditransformasi jadi petrol,
kalaulah hingus ditransformasi jadi jem.. (aumm sedapnye!!),
kalaulah peluh tu ditransformasi jd garam,
kalaulah ketut ditransformasi jd myk wangi..

u oll think wat happen??
of cos la LIFE WILL HAPPY !!!

sume org mst nk selalu berak, wakaka.
sume org mst nk selalu kencing byk2, isi dlm tank kete.
sume org mst nk selalu seseme, siap mintak seseme org len, siap kutip seseme hamster!
sume org mst nk simpan tenaga utk kentut, jumpe pakwe mst nk kentut, myk wangi la ketekan!

ade u all pikir cam aku pikir?? haha..
ce pikir mende sengal cmni. sbb mende sengal cmni bleh jdkan cerita BOX OFFICE tau!
ceceh. blah r..


kalaulah...

kalau la boleh exam bleh bawak type writter kan best!! tayah aku susah2 sakit tangan menonyoh 4 esei tu GUNA TANGAN!!! arghhh. lengoh2.. tau tak kesannya nnt mase tua.. bukan muda skrg ni. lau muda dh gune tenaga tangan kanan byk, nnt tua tangan kanan ni la yg parkinsen dlu!! aish. bawak di simpang la kan..

ok dah tu je. aku update ni pon sbb tgok si anis, yus, yo sibuk mengupdate blog diorg hari hari pulak tu. aih tade keje lain gamaknye dorang ni. k lah pape je asalka u olls bahgie. wiwiwiw..


Thursday, 17 March 2011

Thanx

T.H.A.N.X

itulah kata2 azimat buat seorang yg telah membelanjakan aku 2 elai baju !! 1 bju seed, 1 bju pdi kot. ahaaa!! yelah durian runtuh la katekan, mmg wajib membelanja org yg telah btungkus lumus kulu kilir ngejar mase ni pasal praktikum nk dekat, so byk byk byk sgt mende yg nk kene setelkan which is asgment yg smakin menghantui diri ini, hahaha.. then folio mcm2 lah. adui. rph lg!! oh tidaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk!! ku rasakan pudar hari-hariku. hehehe

ok.. akan tetapi pada 1 hari, aku plan nk siapkan portfolio ni, pastu ade kol " dtg klcc, i-setan". dgn malas2 aku ckp.. mls lah nk pg. tp ku g gak sbb nk amik printer. hmmm...
pastu smpai i-setan,dengan muke nk cepat balik amik printer tetibe ade org kate nk belanja baju. fuh!! tbe2 terase, takpelah lama2 kat cini pon takpe. hahahah .. matlamat dh tak tercapai akhirnya . adei... tp dpt gak baju elai. he he he.
makasih kepada insan tersebut kerana waktu kesenanganmu, ku tidak melupaiku.

cewah!!!


Friday, 4 March 2011

BENCI pengotor !!



salam

ha semalam aku g loyat.. pastu setelah tawaf beberapa kali kat kedai2 tu untuk carik caring pc, tetibe terrrjumpe sorang awek ni. muke siyesly mmg cun gila. badan ala2 model. tggi n nice cutting, kai bju kurung, rambut dye oren gitu nyah.. (^.~)

gambar di atas hanya hiasan semata-mata bukan identiti sebenar awek yg dicakap. heheh

Tetibe tgok KUKU KAKINYA !!!




mak aih.... gila lah !! punyeeeee cun melecun smpai aku rase nk makan pon tak lalu! yekss!! muke dah cun sekali kuku itam + berdaki di celahan-celahan + kotor !! ish jijik gila lah aku tgk !!! yeks!!
kepada awek tersebut aku nasihatkan tlg la jage kecantikan luar dan dalaman mu sbb.... ish kuku tu mencerminkan segalanya tau tak. tahukan anda org boleh menilai tahap kebersihan dan kekemasan anda melalui KUKU ????? hmmm renungkan lah wahai gadis2 di luar sana, selamat beramal, jgn jadi cam awek ni, aku punye kagum tgok muka dia cun meletop tetibe tgok kaki.. alamak!! failed !! lau aku jd mak mertua, aku dh reject awal2, no more !! ahaha..

Monday, 21 February 2011

penyakit sy makin teruk hari demi hari..
hmmm (*_*).
tade sape yg tau... tp syukur sgt
ade kawan mcm yuslina yusof sbb die seakan-akan memahami simptom ni.
(aku arap yus tak bace post ni)..
sebolehnye tanak sesape tau. uhuuu...

tbe2 mlm ni mcm nk bagi byk2 cekelat kat yus, sbb dielah yg selame ni :
-kerja ngn aku
-sggup tulis pe yg aku kene buat
-ingatkan aku selalu
-sabar ngn kerenah aku lau terlupe!! heee.. sory yus aku sgt tak sengaja.
-thanx yus, aku doakan idup ko sentiasa dirahmati-Nya. (tbe2 tacing) haha

emm...
ada kawan aku ni sorang, aku selalu nyusahkan die, jagekan henpon lah, purse lah, ape segala bagai barang beharga, aku beri kepercayaan pada die utk jaga. emm tp kadang2 terase mcm nyusahkan org lak.. smpai satu saat tak berani nk bg sbb .. aku takot nnt org kate aku mengada sgt, sume mende nk bg org, ngat org tu kuli ke. emmm... ok lah takpe, aku jaga barang aku sndri... bila ku sedari sejam sudah berlalu, barang2 tersebut HILANG. hmm... takleh nk salahkan sesape sbb... ya... my mistake. tats y aku tak penah ubah brg dlm beg buku, satu buku pon aku tak penah kuakan kalau lepas waktu kuliah, biarlah aku usung setiap kelas byk2 buku yg tak berkenaan pon, janji aku tak HILANGkan lagi. sbb... kalau nk carik balik.. belum tentu aku pat ingat katne. hmmm tbe2 tacing gile. aku tak tau sampai bile aku akan jadi camni n sape yg saggup idup ngn aku lau camni. sume mende nk harapkan org. ok, aku tak la arapkan org anta aku kulu kilir ke pe, sbb aku reti drive.. TP CUME aku tak ngat jln. so still perlukan org . adui kenapa la perlu nyusahkan org len zaida oi!! hmmmmmmm.....
ok, aku cube nk beli gps tp cam tak mampu lg. so, sbelem kua tu aku akan refer google map, salin, then cube teka2 kat mane. di samping aku jalan tgk sgnboard. kadang2 aku sesat gak tp tanak nyusahkan org punye pasal, sanggup aku tak kol org, bia la aku sesat pon. heee.... nk tnye orng takot kene kidnap lak.. hiiii....

ok la ngntok. bye bye bye

bila tiba..


Tertarik kata2 ini ...........

Bertuhankan cinta samalah bertuhankan hawa nafsu. Dalam perkara ini iblis memainkn peranannya untuk menyesatkan manusia kecuali orang yang mempunyai keimanan yang kuat bisa menepisnya, itupun satu dalam seribu.

Rasa kosong, mendorong kita untuk mengisinya semula. Terasa jauh, kita berusaha untuk mendekat pada-Nya. Begitulah Allah Taala mendidik kita insan berdosa ini. Kita akan terus mencari selagi terasa belum berjumpa. Sukar kita untuk bersabar. Tetapi bergembiralah, rasa susah ini pun sebenarnya satu kurnia besar daripada Allah Taala supaya melihat kesulitan dari sudut pengajaran, tarbiah.

Aturlah kehidupan dari sekarang, jangan terlopong kekosongan antara liang-liang usia meninggalkan bekas kekotoran akibat perbuatan tangan sendiri. Degil kekotoran sukar dibasuh, apatah lagi menanggalkan jejaknya

"Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu dari azab seksa yang tidak terperi sakitnya. Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan rasul-Nya, serta kamu berjihad di jalan Allah dengan harta dan jiwa kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu mengetahui" As-Saff (61:10-11)



Friday, 28 January 2011

terbaik

P.U.T.U.S
K.E.P.U.T.U.S.A.N

= adalah jalan T.E.R.B.A.I.K

bila sesuatu perhubungan itu..
+ dikhianati
+ suram
+ pudar
+ orang ketiga, keempat @ seterusnya
+ tiada kejujuran
+tiada kepercayaan


_MAKASEH _

Tuesday, 18 January 2011

Black & white

salam.

lama amat rasenye tak update blog ni mmndangkan lifestyle yg agak pack , so mmg tak pat nk update heee.. dah start mggu kedua kuliah. seperti bese la hari2 ngadap lec. tp so far sume lec ok kecuali lec subjek edu !! aduhai. so bile dh ngntok x tahan sgt ni mula la gatai tangan duk nulis bukan2. hahahaha... lukis sana lukis sini , sperti bese la hahaha.. keje menconteng utk isi mase boring dlm kelas dr dulu2 smpai tua bangka skrg ni ialah "lukis..lukis..conteng & lukis" selain dr nyembang. dr nyembang ngacau orng len, bek aku lukis wt kerja aku sndri. stuju tak??? haha.
tp aku
takde bakat melukis sgt pon.
cincai n buruk je. ha... ni die beberapa nukilan yg aku hasilkan ,
tp ni bru ckit je, byk yg d dibuang merata2. hahaha



ape yg penting ,
semua nukilan ni takde maksud tersirat atau tersurat.
ehee.. sume nye lukis ikot sesedap rase je, agak2 nk jd bentuk tu aku teruskan la.. hahahha..

ok la nk g kelas dh ni... bubye !!

Friday, 7 January 2011

Gardenia

salam

hai weekend. ape la nk buat tatkala weekend ni? heheh...
mmbe sume kua ngn partner masing2...
lau ade yg tak kua pon, blok dorang jauh, aku malas menapak. naik kete pon malas. ahhaha..
perut lapa ni. nk turun malas. belasah la pe yg ade. GARDENIA je ada. adeh..

tu la peneman sabtu ni..iaitu mr. gardenia yg tinggal beberapa keping je lagi. hahaha
lalu ku makan.. masuk ikot esofagus (yeke?) lalu kua ikot...hehehe. lom kua g so far.

emm..byk mende kene buat, TP MALAS lg. hehehe..
+ iron baju stok seminggu punye
+ lukis model
+ cuci kete (yg penuh ngn taik burung!!! bengang tul la)

nasihat / pesanan : jgn parking kete bawah pokok pada waktu mlm, sbb sok paginye tengok mst penuh dgn daun2 sakura (lau kat japan takpe gak). hahaha.. ni daun2 kering kat cini aduh tak sweet romentik lgsg. hehhehe...

Thursday, 6 January 2011

target & plan

salam.

yeah ni mggu pertama kuliah. arini ari kamis dah !
heheh jap je rase.. kdg2 rase cm lambat gak hehehe..
ok mggu ptame ni dh dpt briefing pasal asgment. huhuhu....
n ade gak sub2 asgment.. ade pair, ade individu, ada gak grouping.
n sume tu kene hantar sebelum praktikal. huh sakit tu, sebelum bulan MAC.

okay, so skrg ni aku kene susun schedule tul2,
nk mula ngn asgment ape n target bila leh ciap..
sikit2 la buat...
at least tade kelam kabut nnt dan boleh la praktikal dgn senang ati hehehe..
okay camni ya jadual yg aku susun :

Minggu kedua (9-15 jan)
- siapkan semua model utk buku skrap.
- termasuklah gunting, dan warnakan.

Minggu ketiga ( 16-22 jan)
- beli brg2 decorate buku skrap dan patung
- tampalkan model
- siapkan frame

Minggu keempat (23-29 jan)
- siapkan presentation bmm
- cantikkan buku skrap

* yg seterusnye lom tau g . hahahah

Monday, 3 January 2011

1st day

salam.

huhuhuhu... arini ari petame kelas !! hadui... BMM ?? en radzi ..bla bla bla bla...
ok then PJM puan noreha ? hmm okay.. i start to like her. shes look so sweet to me. like her laugh n jokes. she made class happening.. sempoi..happy lah!! heheh

hmm then ajk vote. cabut punye cabut.. dapat jd AJK Usahawan !!?? hmm hmm.. aku tak tau dpt lec mane .. tp tah la.. hop gonna b okay..

then praktikum?? hum hum.. dgr cite start lepas rye cine. tbe2 aku rse cm nk anta kete tu balik sbb takut takde duit nk buh minyak nnt. hahaha elaun tak masuk g. huhuh...lgpon lame lg nk praktikumnye. cadangnye bulan ni nk g tgk skolah.. tp yus tak balik g..yus ialah mmbe partner aku praktikum kelak !! hee..

then hop jugak dpt lec yg observe aku yg sempoi. bg markah byk. hahaha..
hmm cte sal markah ni.. pointer rezult dh kua. haduiyai.. hmm not so good then rest. biase je.. agak frust r sbb .. nex2 sem kene skor 3.80 up.. utk dpt dgree first class. dgree 1st class 3.74 ke ats. huhuhu.. aku bru 3.__
so sad. walau cane pon syukur gak.
tp tak di akui .. arini sikit tak ceria kerana pointer yg tak seberapa. huuuu..
(*_*)