Wednesday, 22 September 2010

hakikat

salam kasih.

hati ke hati turun ke kasih, sayang dek sayang jangan sampai terbayang.
yeah itu die mukadimah sy kali ni (~,~).

tahu tak anda semua bahwasanya tiada manusia yg di ciptakan sempurna walaupun kite telah mencuba untuk menjadi sesempurna yang boleh???????????

baiklah sebenarnya, dlm konteks kehidupan skrg ni kite mmg tidak bleh lari dr komuniti , bergaul dgn masyarakat dan mempunyai pelbagai rakan dengan mcm2 karenah, emosi, atur cara dan lain2 lg. ades. bagus jugak sebnrnye manusia ni di ciptakan tidak ada yg sempurna sbb dr ketidaksempurnaan tersebutlah kita akan BELAJAR SESUATU utk memunasabahkan diri seterusnya MEMPERBAIKI KEKURANGAN tersebut. yeah, d point is keep learning day by day.. each second, minutes etc.......

sy nk cte 1 kisah la ni, ada hamba Allah ni, die ni bak bercakap mmg bg kat die lah juara tmbh lg bab mengomen. ade kdg2 bagus jugak, but too emo la pulak. kalau tak puas ati tu, jaja abis cerita tu smpai nk jd kisah sume org tau. adoi. by d way, itu cara die la kan. sy rumuskan jek.

dan ade lg 1 kisah, hamba allah ni die tempered je keje. kdg2 nk mara2 org tak tentu psal. aduh. tah pe2 tah. kdg2 dh baik sgt pulak. adui mmg tak phm. n ade gak yg infom aku ramai yg tak suke die sbb die tu suke mrh org tak tentu pasal, pk die je. ade btul gak pe org kate tu. aku tgk die pon dh mcm watak jahat dlm cte indon, tp pe yg menarik die takde la penyibuk hal org. kdg2 tu ade gak sibuk kot tp leh la di maafkan. hua456.

hahah penat cte sal org. cte sal diri sendri bleh tak ? hahaha.. ok sy ni.. sy mudah, tp kdg2 jd sgt cerewat mgikut situasi dan keadaan. but 1 jek yg sy amat tabik kat diri sy ialah pe org kate sy sentiase buat bodo konon2 mcm tak pham dan tak amik berat lgsg pasal tu. padahal sy sbnrnye dlm diam bermunasabah la gak, yg molek tu simpan yg buruk tu buang. btw, still ade org yg suke sgt menggangu idup sy wlwpon sy tak penah ggu idop die . kenape ye? adui. tak phm,. nk kate jeles ke? kang mcm perasan sgt lak kan. tape la, lau tak puas ati , just have a talk, n i will take it easy as usual , dun worry ok.
sy bukan pemaaf sgt tp sy bijak menyejukkan ati anda. (~.~)

Sunday, 5 September 2010

Karenak ank buah.

salam readers.

yeay tis is new post for tis new september. aceli aku bru abis SBE kat SKSS. student bg suirat, ade yg mintak nk jd kakak angkat n sebagainya. adeh. aku dh la tak reri melayan budak2 ni ha. adui. tp.. mereka ni suke bebenor ngn aku tak tau pehal haha.

ok bebalik kpd tajuk entry.. ha aku ni ade 2 org ank buah. 1st name M.AMMAR siddiq. 2nd is M. LuqmAn Hakim. yg aku suke dok nyakar tu amar. umo 5 taun . tak sekolah tdika lg tp seyesly die sgt bijak. dioe blajar melalui dora n katun2 yg dia tgok. n keje die since umo setahun lg ialah MEN GEM! ha itu la hobi die, bg je henpon sesape konpem die pandai cari sndri folder game tu, aih tak tau la ne die balaj. lau komputer skalipon die tau mane folder n die gak tau gune mouse dgn baik. respek r ank buah aku tu. mulut die mcm org tua hahhaa. die bahasekan diri die "saya" dgn org len mahupon dgn aku. ayat die skema gile. contohnye "saya akan beli yang balu (baru) esok ". aku dgr nk terguling2 haha. mcm2 la hai ayat die sgt skema. lg cntoh "marilah kita mencari loqman. loqman sudah hilang". hahhahaa. adui..penah sekali parent aku bwk jenjln then terserempak kubur. die nmpk batu nisan tu , die kate "tok, tu la zaman pulba (purba). " hahaha mene die blaja zaman purba tu aku pon tak tau hahaha.

then smlm bwk g tesko. nk troli yg kecik tu, die nk tolak sndri haha. adui.. jenoh mencari ha. pastu die nmpk brg2 die. ala biskout sume tu la budak2 kan suke. mak aku jln straight je.. die jerit dari belakang 'TUNGGGGUUUUUUUU!!!!! ' satu tesko dgr. hahahha adui.. then die trus grap biskut feberet die tu. pastu g kat mak aku then ckp "atok, amar amik ni boleh". hahahaha... adui mak aku tersengih2. then sempat lg die ckp kat adek die "loqman mane bleh duduk kat kelusi (kerusi) ni, die dah tua, ni kelusi utk baby je" hahhaa.. kerusi dlm troli yg besar tu . adui. mcm2. seyes sonok tgok budak2 ni hahaha.

k la stakat ni sje ye. hehehe. salam reader,
thanx membaca !!
(~,^)