Friday, 28 January 2011

terbaik

P.U.T.U.S
K.E.P.U.T.U.S.A.N

= adalah jalan T.E.R.B.A.I.K

bila sesuatu perhubungan itu..
+ dikhianati
+ suram
+ pudar
+ orang ketiga, keempat @ seterusnya
+ tiada kejujuran
+tiada kepercayaan


_MAKASEH _

Tuesday, 18 January 2011

Black & white

salam.

lama amat rasenye tak update blog ni mmndangkan lifestyle yg agak pack , so mmg tak pat nk update heee.. dah start mggu kedua kuliah. seperti bese la hari2 ngadap lec. tp so far sume lec ok kecuali lec subjek edu !! aduhai. so bile dh ngntok x tahan sgt ni mula la gatai tangan duk nulis bukan2. hahahaha... lukis sana lukis sini , sperti bese la hahaha.. keje menconteng utk isi mase boring dlm kelas dr dulu2 smpai tua bangka skrg ni ialah "lukis..lukis..conteng & lukis" selain dr nyembang. dr nyembang ngacau orng len, bek aku lukis wt kerja aku sndri. stuju tak??? haha.
tp aku
takde bakat melukis sgt pon.
cincai n buruk je. ha... ni die beberapa nukilan yg aku hasilkan ,
tp ni bru ckit je, byk yg d dibuang merata2. hahaha



ape yg penting ,
semua nukilan ni takde maksud tersirat atau tersurat.
ehee.. sume nye lukis ikot sesedap rase je, agak2 nk jd bentuk tu aku teruskan la.. hahahha..

ok la nk g kelas dh ni... bubye !!

Friday, 7 January 2011

Gardenia

salam

hai weekend. ape la nk buat tatkala weekend ni? heheh...
mmbe sume kua ngn partner masing2...
lau ade yg tak kua pon, blok dorang jauh, aku malas menapak. naik kete pon malas. ahhaha..
perut lapa ni. nk turun malas. belasah la pe yg ade. GARDENIA je ada. adeh..

tu la peneman sabtu ni..iaitu mr. gardenia yg tinggal beberapa keping je lagi. hahaha
lalu ku makan.. masuk ikot esofagus (yeke?) lalu kua ikot...hehehe. lom kua g so far.

emm..byk mende kene buat, TP MALAS lg. hehehe..
+ iron baju stok seminggu punye
+ lukis model
+ cuci kete (yg penuh ngn taik burung!!! bengang tul la)

nasihat / pesanan : jgn parking kete bawah pokok pada waktu mlm, sbb sok paginye tengok mst penuh dgn daun2 sakura (lau kat japan takpe gak). hahaha.. ni daun2 kering kat cini aduh tak sweet romentik lgsg. hehhehe...

Thursday, 6 January 2011

target & plan

salam.

yeah ni mggu pertama kuliah. arini ari kamis dah !
heheh jap je rase.. kdg2 rase cm lambat gak hehehe..
ok mggu ptame ni dh dpt briefing pasal asgment. huhuhu....
n ade gak sub2 asgment.. ade pair, ade individu, ada gak grouping.
n sume tu kene hantar sebelum praktikal. huh sakit tu, sebelum bulan MAC.

okay, so skrg ni aku kene susun schedule tul2,
nk mula ngn asgment ape n target bila leh ciap..
sikit2 la buat...
at least tade kelam kabut nnt dan boleh la praktikal dgn senang ati hehehe..
okay camni ya jadual yg aku susun :

Minggu kedua (9-15 jan)
- siapkan semua model utk buku skrap.
- termasuklah gunting, dan warnakan.

Minggu ketiga ( 16-22 jan)
- beli brg2 decorate buku skrap dan patung
- tampalkan model
- siapkan frame

Minggu keempat (23-29 jan)
- siapkan presentation bmm
- cantikkan buku skrap

* yg seterusnye lom tau g . hahahah

Monday, 3 January 2011

1st day

salam.

huhuhuhu... arini ari petame kelas !! hadui... BMM ?? en radzi ..bla bla bla bla...
ok then PJM puan noreha ? hmm okay.. i start to like her. shes look so sweet to me. like her laugh n jokes. she made class happening.. sempoi..happy lah!! heheh

hmm then ajk vote. cabut punye cabut.. dapat jd AJK Usahawan !!?? hmm hmm.. aku tak tau dpt lec mane .. tp tah la.. hop gonna b okay..

then praktikum?? hum hum.. dgr cite start lepas rye cine. tbe2 aku rse cm nk anta kete tu balik sbb takut takde duit nk buh minyak nnt. hahaha elaun tak masuk g. huhuh...lgpon lame lg nk praktikumnye. cadangnye bulan ni nk g tgk skolah.. tp yus tak balik g..yus ialah mmbe partner aku praktikum kelak !! hee..

then hop jugak dpt lec yg observe aku yg sempoi. bg markah byk. hahaha..
hmm cte sal markah ni.. pointer rezult dh kua. haduiyai.. hmm not so good then rest. biase je.. agak frust r sbb .. nex2 sem kene skor 3.80 up.. utk dpt dgree first class. dgree 1st class 3.74 ke ats. huhuhu.. aku bru 3.__
so sad. walau cane pon syukur gak.
tp tak di akui .. arini sikit tak ceria kerana pointer yg tak seberapa. huuuu..
(*_*)